Bästa originalserierna på Netflix just nu

Jag gillar att se serier, en hel del faktiskt. På Netflix finns det flera så kallade originalserier, alltså serier som skapats för just dem. Ska tipsa om några av mina favoriter!

After Life

Denna serie finns i två hela säsonger och den är klar för att komma en tredje säsong. Den som skapat serien och även spelar huvudrollen är Ricky Gervais. Mest känd är han för sin humor utan gränser. "After Life" är en avsevärt mörkare dramakomedi, men har ändå humor med i det hela. Det är definitivt ett av de bästa saker som Gervais har gjort, enligt min åsikt. Serien handlar om en man som är djupt deprimerad och självmordsbenägen, efter att ha blivit änkling när en hemsk sjukdom tog hans livs kärlek ifrån honom. Det finns både humor och sorg i denna serie och själv satt jag och både skrattade och grät under vissa avsnitt.

GLOW

Serien är löst baserad på den verkliga wrestling-gruppen Gorgeous Ladies of Wrestling, vars fajter sändes på amerikansk tv under 1980-talet. I serien så får vi följa ett gäng kvinnor, som aldrig testat på wrestling tidigare, hur de övar sig hela vägen fram till framgång och något form av kändisskap. Alison Brie, Bettyg Gilpin och Marc Maron bjuder på fint skådespel genom samtliga säsonger.

Russian Doll

Natasha Lyonne som är huvudrollen i denna serie är kanske mest känd för sin roll i "Orange is the New Black". Men i denna serie gör hon verkligen bra ifrån sig. Hon är även skaparen bakom serie. Man kan säga att det är en form av Måndag hela veckan, eftersom att huvudkaraktären dör, hela tiden, varje dag, och får börja om från början, som är på hennes födelsedagsfest.

12 Nov 2020